Jaarlijks wordt de Oostwalbotterwedstrijd georganiseerd. Er zijn al 22 edities van deze botterwedstijd geweest en de 23e Oostwalbotterwedstrijd is in 2017 op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni.

Botters, die uit plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee afkomstig zijn, gaan de strijd met elkaar aan op het Ketelmeer. Op de botters varen bedrijven uit Kampen en omstreken mee. Vrijdagmiddag komen de botters de Buitenhaven van Kampen binnen, dat voor een sfeervol beeld zorgt. Op vrijdagavond is er eerst een schouwing van de botters. Het schip dat het origineelst is en in de beste staat verkeerd ontvangt een prijs. In de avonduren wordt er een feest georganiseerd en de volgende dag staat de wedstrijd gepland.

Eerst is er een schippersontbijt en vanaf 10.00 uur varen de botters langs het stadsfront van Kampen. Vervolgens zetten ze koers richting het Ketelmeer. De Oostwalbotterwedstrijd start rond 12.00 uur op het Ketelmeer. De botters komen dan rond de klok van 17.00 uur weer terug in de haven. Om ongeveer 16.00 uur starten de feestelijkheden met muziek op de Koggewerf tot ongeveer 21.00 uur. De festiviteiten rondom de Oostwalbotterwedstrijd zijn gratis.

Interesse om als bedrijf mee te doen met de wedstrijd?
Hieraan zijn wel kosten verbonden, maar dan krijg je ook een onvergetelijke volledig verzorgde dag voor je bedrijf. Stuur een mail naar info@kamperbotters.nl wanneer je meer informatie wilt.
Datum & tijd
23 June 2017
14:00 - 00:00
Adres
Buitenhaven van Kampen en op de Koggewerf
Havenweg 7
8262 BZ Kampen
Contact
H. Folkers
0611324052
www.kamperbotters.nl
stichtingkamperbotters@gmail.com
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media