Woensdagmiddag 14 juni om 14.00 uur start in het Hof van Breda een leeuwenjacht. Iedereen vanaf 8 jaar kan deelnemen aan deze unieke speurtocht. De deelnamekosten bedragen € 2,50 per kind en € 5, – per volwassene.

Stoere ridders en dappere jonkvrouwen kunnen op leeuwenjacht door de Kamper binnenstad. Tijdens de leeuwenjacht maken de deelnemers kennis met dieren in de stad, vroeger en nu. Zwanen, draken, griffioenen en vooral heel veel leeuwen komen voorbij tijdens de Kamper Leeuwenjacht. Uitgangspunt voor de leeuwenjacht was de mededeling in het Kamper archief dat: ''aan de magistraat door ''sonderlinghe'' vrienden te Lissabon een paar levende leeuwen ten geschenke waren gegeven, die in 1477 door de ''raadsvriend'' Rotger Schere uit Zeeland werden afgehaald''. De leeuwen waren bedoeld als ''verpozing'' voor de burgers en werden in de Leeuwentoren opgeborgen. Tijdens de leeuwenjacht mogen de leeuwen geschoten worden, maar dan met een camera.

Kijk voor meer informatie op www.hanze2017stadswandelingen.nl. Graag vooraf aanmelden voor deelname via het inschrijfformulier od bel met (038)331 10 24.
Datum & tijd
14 June 2017
14:00 - 15:30
Adres
Hof van Breda
Marktsteeg 7
8261 ak Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.hanze2017stadswandelingen.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media