Op donderdag 15 juni organiseert cultuurZIEN een stadswandeling langs gevelstenen in de Kamper binnenstad. De wandeling start om 14.00 uur in Het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De deelnamekosten zijn € 5, – p.p. voor de stadswandeling, koffie/theepauze en bezoek aan het Ikonenmuseum (gratis met museumjaarkaart) zijn voor eigen rekening.

Gevelkunst is de wijze waarop door de eeuwen heen huiseigenaren hun voorgevels hebben vormgegeven en versierd. De apotheek had een gaper, de kapperszaak een barbiersstok, het woonhuis van de familie Eikenboom een gevelsteen met een eikenboom en aan het Oude Raadhuis van Kampen hangen enkele deugden. In tijden waarin niet iedereen kon lezen, functioneerde gevelkunst als bewegwijzering in een stad. Gevelkunst vormde een adresboek en een Gouden Gids in één. Nu nog geeft de geveltaal ons inzicht in het leven van onze voorouders. De stadswandeling ''Gevelstenen'' brengt de deelnemers ook langs enkele heiligen in de Kamper binnenstad. Na een korte thee/koffiepauze wordt de wandeling vervolgt met een bezoek aan de tentoonstelling ''Hanzeheiligen, beschermers van stad en handel'' in het Ikonenmuseum.

Voor liefhebbers is er aansluitend een Hanzemaaltijd in pop-uprestaurant '' 't Brieschend Peerd''. Kosten € 25, – p.p. voor een 3-gangenmenu en 2 drankjes. Kijk voor meer informatie op www.hanze2017stadswandelingen.nl. Graag vooraf aanmelden voor deelname via het inschrijfformulier of bel met (038)331 10 24.
Datum & tijd
15 June 2017
14:00 - 17:00
Adres
Hof van Breda
Marktsteeg 7
8261 ak Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.hanze2017stadswandelingen.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten