CultuurZIEN organiseert op vrijdagavond 16 juni de stadswandeling ''Op stap met Joffer Tengnagel''. De wandeling start om 20.00 uur in Het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De deelnamekosten zijn € 5, – p.p. voor de stadswandeling. Wees er snel bij, want de wandeling is bijna volgeboekt.

Volgens de overlevering was joffer Tengnagel een alleenstaande dame uit een gegoede Kamper familie, die met iedereen ruzie had en zich uit wraak liet begraven met al haar ''schatten''. Maar wat is er waar van dit verhaal en wie was deze joffer Tengnagel eigenlijk? Tijdens de wandeling wordt verder vertelt over de adellijke dame Mechteld toe Boecop, over de werkende moeder Beatrix Vekemans (weduwe Avercamp) en over de criminele Leentje Thijs. Ook het wrede lot van kruidenvrouw Geesje Claes blijft niet onbesproken. Net als het feit dat Geesje, als vrouw, werd bijgestaan door de vrouw van de beul bij het ondergaan van de ''waterproef''.

Voor liefhebbers is er voorafgaand aan de wandeling een Hanzemaaltijd in pop-uprestaurant '' 't Brieschend Peerd''. Kosten € 25, – p.p. voor een 3-gangenmenu en 2 drankjes. Ook hier zijn nog slechts enkele plekken vrij.

Kijk voor meer informatie op www.hanze2017stadswandelingen.nl. Graag vooraf aanmelden voor deelname via het inschrijfformulier of bel met (038)331 10 24.
Datum & tijd
16 June 2017
20:00 - 21:30
Adres
Hof van Breda
Marktsteeg 7
8261 ak Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.hanze2017stadswandelingen.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media