CultuurZIEN organiseert op zaterdag 17 juni een stadswandeling over Kamper goudsmeden en muntmeesters. De wandeling start om 14.00 uur in Het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De deelnamekosten zijn € 5, – p.p. voor de stadswandeling.

Na een korte thee/koffiepauze (voor eigen rekening) wordt een bezoek gebracht aan de tentoonstelling Just Money in het SNS historisch centrum.
Geld moet een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Kampen. Toch is dit een onderwerp waar nog weinig onderzoek naar is gedaan. Bijna vergeten is de geschiedenis van de Kamper Munt, één van de oudste van Overijssel. Alleen het Muntplein aan de voet van de Bovenkerktoren herinnert nog aan de muntslag.

Tussen 1470 en 1500 worden in de bronnen minstens twaalf in Kampen wonende goudsmeden genoemd. Zij werkten voor de stedelijke overheid, voor de geestelijke instellingen, voor de gilden en voor particulieren. Goudsmeden combineerden hun vak regelmatig met het ambt van muntmeester. Daarbij stonden zij met lijf en goed borg voor de zuiverheid van de muntslag. Toch namen niet alle muntmeesters het zo nauw met de regels.Na een korte thee/koffiepauze wordt de stadswandeling afgesloten met een bezoek aan de tentoonstelling '' Just Money'' in het SNS historisch centrum. Hier zijn o.a. munten te zien uit de Hanzetijd.

Kijk voor meer informatie op www.hanze2017stadswandelingen.nl. Graag vooraf aanmelden voor deelname via het inschrijfformulier of bel met (038)331 10 24.
Datum & tijd
17 June 2017
14:00 - 15:30
Adres
Hof van Breda
Marktsteeg 7
8261 ak Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.hanze2017stadswandelingen.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media