Voor de tweede keer in wordt op zaterdag 1 Juli het Irish Pub Festival in Kampen gehouden. Op acht locaties kan er vanaf 21.30 uur genoten worden van een gevarieerd aanbod aan Ierse (folk-) muziek.

Vorig jaar werd een bescheiden start gemaakt met het Irish Pubfestival in Kampen, maar inmiddels heeft het muziekevenement vaste grond onder de voeten gekregen. Niet verrassend, want de eerste edities trokken veel publiek. Noel en Lynn Shannon, (The Shannons) die het festival organiseren en zelf optreden in de Lantaarn, voelen zich prima thuis in Kampen.

Hanzestad Kampen
‘De geweldige sfeer en de typische kroegen in de historische hanzestad van Kampen geven het Pub Festival de warme sfeer, die ook de pubs in Ierland zo kenmerkt’, zegt Noel Shannon, geboren en getogen in de Ierse havenstand Cork. Als ik in Kampen rondloop dan denk ik niet alleen aan mijn geboorte stad Cork, maar ook aan mooie havens zoals Kinsale en Bantry, Ierse havens met een grote traditie voor de ierse muziek en bekende ‘sea shanty’s.

‘Wat wij ook als bijzonder prettig ervaren is dat in Kampen en omgeving mensen echt voor de muziek komen. We hebben het afgelopen jaar met diverse bezoekers gesproken en zij vertelden ons blij te zijn met het Irish Pubfestival. Ierse muziek hoor je immers niet dagelijks op de radio en het aantal optredens van folkbands in Nederland is ook niet bijster groot. Nu kunnen ze op één dag meerdere artiesten aan het werk zien. Diverse bezoekers trekken dan ook van kroeg naar kroeg. Dat maakt het Irish Pubfestival extra levendig.’

Akoestische Sessie
Nieuw dit jaar in het Kampen Programma is een akoestische sessie bij Restaurant De Vier Jaargetijden. Dit optreden is “unplugged” en iedereen is welkom om mee te doen. Neem je eigen instrument mee. Starttijd is 21.30 uur

Ierland, het groene eiland, staat bekend om een ongekende muziektraditie. Wie eens een bezoek heeft gebracht aan Ierland heeft ongetwijfeld kennisgemaakt met de muzikaliteit van de bevolking. In elke stad en dorp is wel een pub, waar wekelijks livemuziek wordt gespeeld.

Het programma (vanaf 21.30 uur):

  • Café Eigenwijs – Boxin’ The Vox Duo
  • ‘t Ponton Finn Mc Coul
  • 't Kroegje Jimmy Ellis (ENG)& Victor Lacken (IRL)
  • De Lantaarn The Shannons (IRL/NL)
  • Rockcafé De Corner Old Dutch Boys
  • De Vier Jaargetijden Akoestische Sessie
  • De Bastaard Frank Blueka
Het evenement is in alle kroegen gratis toegankelijk.

Meer informatie is te vinden op www.irishpubfestival.nl  en www.facebook.com/irishpubfestival.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media