Het Ichthus College in Kampen viert een cultureel jubileum! Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni organiseert de school voor de dertigste keer een musical voor en door leerlingen. Een bijzondere editie dus, zeker voor bedenkster Inge Griffioen. Na dertig jaar vormt ze nog steeds de drijvende kracht achter het spektakel!

De musical is voor mij de kers op de taart”, zegt Inge, die als docent Drama op het Ichthus College werkt. “Ik ben er altijd ontzettend druk mee, maar vind het steeds weer een inspirerende en dankbare taak.”

Iedereen mag meedoen
In 1987 organiseerde Inge voor de eerste keer een musical. Ze was destijds nog docente Nederlands, maar had tijdens haar opleiding veel toneel gespeeld. “Ik vond het leuk om leerlingen op een andere manier te zien werken”, vertelt ze. “Natuurlijk kon ik ervoor kiezen om tien uitblinkers op het podium te zetten, maar dat deed ik niet. Iedereen mocht meedoen. En dat bleek een schot in de roos. Tot op de dag van vandaag spelen leerlingen uit verschillende klassen in de musical mee. Ze leren samen te werken en ontdekken hoe ze zichzelf kunnen presenteren. Dat is heel inspirerend en geeft energie om me elk jaar weer vol enthousiasme voor de musical in te zetten.”

‘Reis naar de Liefde’
Van vmbo-brugklassers tot vwo’ers die net examen hebben gedaan, aankomend weekend staat er weer een gevarieerde groep van 42 leerlingen op het podium. Ze spelen het stuk ‘Reis naar de Liefde’, een humoristische vertaling van de mythe over Jason en Medea. “Wat het stuk bijzonder maakt, is dat alle leerlingen continu op het podium zijn”, aldus Inge. “Op het toneel zelf beleef je het verhaal van Jason. Een paar meter daarboven bevinden zich de Griekse goden, die op allerlei manieren invloed op hem proberen uit te oefenen.”

Cultureel programma
De jaarlijkse musical sluit goed aan bij het culturele onderwijsprogramma van het Ichthus College. “Je kunt bij ons in vier kunstvakken examen doen, wat uniek is in de regio”, vertelt rector Germien Kamphorst. “Een van de kunstvakken is drama. Je kunt dit vak van de eerste klas tot en met het examenjaar volgen. Zo krijgt iedereen de kans om te schitteren en zijn of haar talenten te ontwikkelen. Daarmee hebben we goud in handen!”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De musical ‘Reis naar de Liefde’ vindt op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni plaats in de Stadsgehoorzaal in Kampen. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaartjes zijn te koop bij de kassa en kosten € 7,50. Kinderen tot en met 12 jaar en leerlingen betalen € 5,00.

Datum & tijd
24 June 2017
20:15 - 20:15
Adres
Stadsgehoorzaal
Burgwal 84
Kampen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media