Vanaf 15 juli tot en met 26 augustus starten vanaf de Botermarkt (het plein voor het Iconenmuseum en de Broederkerk) iedere zaterdag en een aantal donderdagen (Kamper-Ui(t) dagen) om 13.30 uur een stadswandeling of een themawandeling (de wandelingen rouleren).
De wandelingen duren 2,5 uur en kosten 6,50 per persoon en dienen contant vooraf (aan de wandelingen) te worden betaald. Vooraf opgeven is noodzakelijk. Bij minder dan 5 aanmeldingen kan een wandeling gecanceld worden. Opgave kan (tot twee dagen van te voren) via 06–27887316 of per email: info@hetkampenvan.nl. Tevens is het mogelijk om met minimaal 5 mensen op een ander tijdstip een thema- of stadswandeling te boeken, natuurlijk wel in overleg met de thema(stads)gids. Kijk voor meer informatie even op www.hetkampenvan.nl.

Wandelingen gebaseerd op vergeten Kamper grootheden
De thema(stads)wandelingen worden geleid door Jeroen Linderhof. Deze wandelingen zijn uniek in Kampen, omdat de veel wandelingen in themakleding worden uitgevoerd door de gids en gebaseerd zijn op bijna vergeten Kamper grootheden. In de maanden juli en augustus zijn dat: Albethus Pighius en Cuyentorf.

Alberthus Pighius was een belangrijk 16e eeuws theoloog, wiskundige en astronoom en een belangrijk tegenstander van Reformanten Luther, Calvijn en Bucer en de familie Cuyentorf, een belangrijk koopmansgeslacht uit Kampen met een handelshuis in Lissabon. Bij de Pighiuswandeling ligt de focus op 16e, 17e en 18e eeuw, toen Kampen een belangrijke wetenschappelijk centrum was, wegens haar boekdrukkunst en schilderschool. Tijdens de Cuyentorfwandeling ligt de focus op de hoogtijdagen van Hanzestad Kampen tussen de 14e en 16e eeuw. De algemene wandeling doorloopt de gehele Kamper geschiedenis van 1227 tot nu. De wandelingen zullen allemaal eindigen bij een Kamper horecagelegenheid waar men nog naar kan praten over de wandeling. Je mag hier natuurlijk aan deelnemen, maar het hoeft niet.

Wandelingen augustus
Do 24 aug Algemene wandeling - 13:30u-16:00u
Za 26 aug  Pighiuswandeling - 13:30u-16:00u
Datum & tijd
24 August 2017
13:30 - 16:00
Adres
Botermarkt
Botermarkt (het plein tegenover het Iconenmuseum en de Broederkerk) 1
8261 GR Kampen
Contact
Jeroen Linderhof
06-27887316
www.hetkampenvan.nl
info@hetkampenvan.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media