De wekelijkse serie orgelconcerten op het beroemde Hinsz-orgel van de Bovenkerk te Kampen staat weer op het punt te beginnen. Op donderdag 6 juli heeft Aarnoud de Groen uit Den Haag de eer de serie te mogen openen van de donderdagse serie. Vanwege het Lutherjaar 2017 is het thema van zijn concert ‘Denkend aan Luther’.

Op zowel het koor-, als het hoofdorgel zijn diverse werken te horen waaraan een melodie van Luther ten grondslag ligt. U hoort werken van Bédard, Hanff, Bach, Mendelssohn, Langlais, Bruch en Reger. Zo hoort u onder andere de bekende derde Sonate van Mendelssohn, het aangrijpende Kol Nidrei van Max Bruch en de grote koraalfantasie over ‘Een vaste burg is onze God’ van Max Reger. In de kerk staat een beamer opgesteld waardoor u kunt zien wat voor spektakel dit werk voor organist én registranten is.

Alle concerten hebben dit jaar een interessante titel meegekregen. Mede hierdoor staan er verrassende werken op de diverse programma’s. Naast diverse bekende organisten, de eigen organisten staat er ook jong talent op het programma. Kom daarom vanaf donderdag 6 juli wekelijks genieten van prachtige orgelmuziek in de Bovenkerk georganiseerd door de Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen.

Meer informatie: www.debovenkerk.nl/orgelconcerten
Datum & tijd
06 July 2017
20:00 - 21:00
Adres
Bovenkerk
Koornmarkt 28
8261JX Kampen
Contact
Concertcommissie Bovenkerk
038-3330216
www.debovenkerk.nl/orgelconcerten
orgelconcerten@debovenkerk.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media