Op zaterdag 9 september is het weer de jaarlijkse Open Monumentendag. In Kampen openen 46 historische locaties hun deuren voor het publiek, zowel in de stad als in het buitengebied. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers is er op die dag van alles te doen en te beleven voor jong en oud.

Het landelijke thema Boeren, Burgers, Buitenlui! past heel goed bij de Hanzestad Kampen. Als belangrijk knooppunt van handelsroutes kwamen lieden van binnen en buiten elkaar voortduren tegen - in kerken en kloosters, op markten en in herbergen. Veel van deze plekken zijn nog behouden in Kampen, zij het vaak in een andere functie. Ga op Open Monumentendag op zoek naar de sporen die boeren, burgers en buitenlui in de loop der eeuwen hebben achtergelaten. Download hier het volledige programma!

Uitgelicht
Oude panden, nieuwe kansen
Twee panden die op het punt staan om van functie te veranderen, zijn het Gotisch Huis (Oudestraat 158) en het schoolgebouw bij de Van Heutskazerne (Buiten Nieuwstraat 85). Beide staan al jaren leeg en op de drempel van een nieuwe toekomst. Voor het zover is, mag u nog even een kijkje nemen! Het Gotisch Huis alleen met rondleiding, zie programma.

Kerkenstad Kampen
Er zijn natuurlijk weer veel kerken geopend. De Bovenkerk pakt uit met een mooi programma met lezingen, muziek en orgelwandelingen door Kampen. De kerk van het mooie dorp Wilsum, één van de oudste kerken van Overijssel, is weer podium van amateurmuziek. U kunt ook zelf muziek komen maken!

Prachtig buitengebied
Bezoek zeker ook het buitengebied van Kampen, met mooie dorpen, kerken en boerderijen. Museumboerderij Erf 29 pakt dit jaar extra uit met diverse activiteiten en een is het start- en eindpunt van een fietsroute over het bijzondere Kampereiland. Download hier eenvoudig de fietsroute!

Voor kinderen
Ga op stap met Wouter, een middeleeuwse jongen die je met een speurtocht leidt langs interessante plekken in de stad. Haal de speurtocht op bij het Stedelijk Museum Kampen en win leuke prijzen! En er is nog meer te doen voor kinderen: op diverse locaties kun je knutselen, kleuren, speuren, koeien melken of pannenkoek eten. Genoeg ingrediënten voor een leuke en leerzame dag.

Volg ons via facebook:
https://www.facebook.com/OMDKampen of kijk op www.openmonumentendag.nl
Datum & tijd
09 September 2017
10:00 - 17:00
Adres
Diverse locaties (zie programma)

Contact
Annelies Scholtz

www.openmonumentendag.nl
openmonumentendag@kampen.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media