Op 13 januari 2001 werd op initiatief van stadsbeiaardier Frans Haagen de BeiaardKring Kampen opgericht. Het doel van de BeiaardKring is het promoten van onze schitterende beiaard en de muziek die hierop ten gehore wordt gebracht. Naast de traditionele marktbespelingen op de beiaard, op maandagmorgen en zaterdagmiddag, zijn op dit instrument ook uitstekend zomeravondconcerten te geven. Deze concertserie wordt georganiseerd door de BeiaardKring Kampen en biedt een keur aan muzikale stijlen en genres, van stokoud tot piepjong.

Zomeravondconcerten van 19.30-20.30 uur: 

Vrijdag 7 juli: Frank Deleu (Brugge)
Vrijdag 14 juli: Richard de Waardt (Rotterdam)
Vrijdag 21 juli: Anna Maria Reverté (Barcelona)
Vrijdag 28 juli: Julie Zhu (VS)

Specials: 

Zaterdag 2 september, 14.00-16.00 uur: carillon-jukebox - verzoeken indienen op het Oude Raadhuisplein, aan de voet van de toren
Zaterdag 9 september (Open Monumentendag), 15.00-17.00 uur: Open Toren. Neem een kijkje in de keuken van de beiaardier!

De beiaard is in de hele binnenstad te horen. Aan de Marktsteeg, die loopt van de Burgwal naar de Buitennieuwstraat, ligt echter een speciale carillon-luisterplaats: 'Het Hof van Breda'. Hier word je niet gehinderd door andere geluiden. Verder zijn hier tijdens de concerten programmaboekjes en toelichtingen beschikbaar en wordt er koffie en frisdrank geschonken.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media