Jaap Zwart is een telg uit de bekende organistenfamilie Zwart. Kleinzoon van Jan Zwart (1877 – 1937), die in zijn tijd zoveel heeft betekend voor de populariteit het orgel als begeleidings- en concertinstrument. Jaap heeft een duidelijke mening hoe de muziek van zijn opa het meest tot zijn recht komt en als geen ander kan Jaap de muzikale context schetsen.

Waar was zijn opa mee bezig? Antwoorden vinden wij in het programma van deze avond. Sweelinck en Van Noordt waren zijn geliefde componisten. Luigi Bottazzo bood Jan Zwart “Les Maitres Contemporians de l’Orgue” aan. Jaap Zwart speelt enkele werken uit deze bundel. Ook werk van Liszt en al deze muziek geven geeft de orgelliederen en Fantasieën extra glans en profiel. Jaap eindigt het concert met werk van zijn opa. “Neem Heer mijn beide handen’ als orgellied en, hoe kan het ook anders, de bekende Fantasie over het Lutherlied tot besluit.

Toegang €10/8/6,-
Datum & tijd
20 July 2017
20:00 - 21:00
Adres
Bovenkerk
Koornmarkt 28
8261 JX Kampen
Contact
Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen
038-3330216
www.debovenkerk.nl/orgelconcerten
orgelconcerten@debovenkerk.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media