Mooie thema’s bedenken om de beide orgels ten volle te kunnen demonstreren. Dat is Ab Weegenaar ten voeten uit. Bij dit concert speelt Ab vooral orgelbewerkingen van muziek voor orkest of speelklok. Muziek van Mozart, bewerkt voor orgel en gespeeld op het koororgel van Reil; dat klinkt zeer goed. Op het hoofdorgel speelt Ab een bewerking van ‘Hollandse Rhapsodie’ van Van Anrooij, bewerkt door Reitze Smits en een bewerking van het Concerto in a, geschreven voor vier (!) klavecimbels (BWV 1065) van Vivaldi en Bach. Een bewerking van een bewerking dus, maar wel fantastische en virtuoze muziek.
Ab besluit met een hommage aan de 140 jaar geleden geboren Sigfrid Karg-Elert. Van deze componist speelt Weegenaar het indrukwekkende Passacaglia, Variations und Fuge op het thema B.A.C.H, waarbij behalve de organist ook de registranten een titanenprestatie leveren.

Toegang; €10/8/6,-
Datum & tijd
24 August 2017
20:00 - 21:00
Adres
Bovenkerk
Koornmarkt 28
8261 JX Kampen
Contact
Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen
038-3330216
www.debovenkerk.nl/orgelconcerten
orgelconcerten@debovenkerk.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media