Met de Kamper ui(t)dagen in het vooruitzicht is in het Historisch Centrum van de Volksbank vanaf 20 juli een bijzondere tentoonstelling over kamper kunstenaars te bezichtigen.

Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen in het archief als u toch al de Kamper Almanak komt ophalen, de collectie van het Frans Walkate Archief, onderdeel van het Historisch Centrum van de Volksbank, omvat duizenden kunstwerken die een relatie hebben met Kampen, bijvoorbeeld omdat de verantwoordelijke kunstenaar in Kampen heeft gewoond of gewerkt, of omdat het kunstwerk een Kamper onderwerp uitbeeldt. Enkele bekende namen zijn Jan Voerman, Evert Cornelis Ekker, Willem van der Ven, Emile Moulin, Vincent Massee en Albert Vinke. De collectie is zo omvangrijk dat slechts een beperkt deel permanent of tijdelijk kan worden getoond.
De zomerperiode 2017 is aangegrepen om een aantal werken die al een tijd niet meer te zien zijn geweest uit de depots te halen voor een korte presentatie. Het betreft voornamelijk werken uit de 20ste eeuw. De meeste ervan versterken het zomergevoel. Ze worden aangevuld met een aantal directeursportretten in de bestuurszaal.

De expositie is te bezichtigen van 20 juli 2017 tot 21 september 2017.
Datum & tijd
20 July 2017
14:00 - 17:00
Adres
SNS Historisch Centrum
Burgwal 43
8261 EP Kampen
Contact
Herman Harder
+31 (0)30 6333 635
www.snshistorischcentrum.nl
Herman.Harder@devolksbank.nl
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen