Stichting Werk in Uitvoering, het kunstenaarscollectief dat zijn thuisbasis heeft in ’t Huys der Kunsten, bestaat uit afgestudeerde studenten van de toenmalige kunstacademie in Kampen. Voormalig academie studenten Jan van Os en Robert Terenstra wonen en werken in Meppel, waar zij deel uit maken van het collectief Take 5.
Take 5 is een groep kunstenaars uit Meppel en omgeving. Zij onderhouden hun vriendschapsband door het organiseren van gezamenlijke tentoonstellingen.

Het collectief biedt ruimte voor samenwerking en experiment. Hun werk vormt een dwarsdoorsnede van de hedendaagse schilderkunst: het hedendaagse realisme van Robert Terenstra, de expressionistische schilderijen van Zhongnai, de geabstraheerde schilderijen van Peter van der Veen, de conceptuele wereld van Mark van der Staay en de verscheidenheid in beeld en materiaal van Jan van Os. Take 5 organiseert jaarlijks een "Clash of the Painters", gezamenlijk wordt er gewerkt aan verschillende doeken. Daarnaast heeft Take 5 een magazine uitgebracht en een korte film over de groep geproduceerd.

Gedurende de tentoonstelling zijn diverse boeken te koop. Blauw haar en Geen oplevering vertellen het verhaal van academies en kunstenaarschap in Kampen.
Tijdens de opening op zaterdag 12 augustus om 16.00u zal Jan van Os nostalgisch terugblikken op de academie tijd in Kampen. De muzikale bijdrage is van Anouk Pieters uit Kampen, leerling van de bekende accordeonist Harry Dijkstra en lid van het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest. Enkele weken geleden nog werd hun bijdrage gewaardeerd met een eerste prijs cum laude tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in het Belgische Neerpelt. Het NJAO speelde op talloze festivals, in concertzalen, op televisie bij Paul de Leeuw en de BZT-Show, op straten en pleinen en in gevangenissen.

De tentoonstelling Schilderijen is van 12 augustus tot en met 4 november te zien in ’t Huys der Kunsten, Voorstraat 20 in Kampen is geopend op zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00u.

Kijk voor meer informatie op: www.huysderkunsten.nl


Datum & tijd
12 August 2017
13:00 - 17:00
Adres
't Huys der Kunsten
Voorstraat 20
8261 HS Kampen
Contact
Mieke de Wit
06 - 28814606
www.huysderkunsten.nl
mieke@huysderkunsten.nl
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen