Op zaterdag 19 augustus organiseert cultuurZIEN de derde zomerse wandeling. Deze middag staat de beeldhouwkunst van de familie Van Cuijlenburg centraal. De wandeling start om 14.00 uur in het Hof van Breda. De deelnamekosten bedragen €6,– (met biebpas €5,–).

Na de dood van de Amsterdamse stadsarchitect en stadssteenhouwer Hendrick de Keyser in 1621, vestigde zijn meesterknecht zich in Kampen. Dat Gerrit Lambertsz. van Cuijlenburg hier voorzag in een behoefte aan gevelversieringen, blijkt wel uit de vele opdrachten die hij van stad en particulieren ontving. Nu, bijna vier eeuwen later, genieten Kampenaren en anderen nog steeds van zijn prachtige beeldhouwwerken. Rond 1637 verhuisde de familie Van Cuijlenburg naar Zwolle. Toch is in de tweede helft van de 17e eeuw zoon Anthonie van Cuijlenburg weer werkzaam in Kampen. Bekend is dat Anthonie heeft meegewerkt aan de verfraaiing van de Nieuwe Toren.

Vooraf opgeven voor deelname is niet nodig, tenzij men met een groep van vier of meer personen komt. Meer informatie is te vinden op www.cultuurzien.nl of bel met (038)331 10 24.
Datum & tijd
19 August 2017
14:00 - 15:30
Adres
Hof van Breda
Marktsteeg 7
8261 ak Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.cultuurzien.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media