In Kampen richt de werkgroep Kampen Europese reformatiestad onder auspiciën van de historische Jan van Arkel stichting zich op alle lagen van de bevolking met een levende uitbeelding op 30 september van de inhuldiging van de bisschop en landsheer van Utrecht, Phillips van Bourgondië. Deze kwam zo'n vijfhonderd jaar geleden met zijn gevolg voor een symbolische sleuteloverhandiging naar de stad Kampen. Zo'n 140 paarden, talrijke wagens met prachtige, vaak gouden versierselen, maakten destijds met veel vertoon hun opwachting in de stad.

Route Optocht | 30 september | 13.00 uur

De rijtuigen stellen zich op bij de manege in IJsselmuiden. 15 à 20 rijtuigen, 75 à 100 paarden en voetvolk. Verkleed in middeleeuwse kledij.

Via de Van Engelenweg over de Stadsbrug, via de IJsselkade naar het van Heutzplein, waar een plechtigheid plaatsvindt, de bisschop bevestigt de privileges van de stad en de ridders en krijgt uit handen van schout en schepenen de sleutels van de stad. Vervolgens loopt en rijdt de stoet over de Oudestraat naar de Bovenkerk. In de Bovenkerk wordt een korte ceremonie opgevoerd, waarbij de bisschop de sleutels teruggeeft aan de vroede vaderen van de stad Kampen.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma van Kampen Europese Reformatiestad op www.kampenreformatiestad.nl.
Datum & tijd
30 September 2017
13:00 - 16:00
Adres
Start: Burg.van Engelenweg/Einde: Bovenkerk Kampen
via de Oudestraat
Kampen