Op zaterdag 9 september is het Open Monumentendag. Zowel het oude stoomgemaal d'Olde Mesiene als Gemaal Veneriete zijn geopend. Het Stoomgemaal d’Olde Mesiene is een monument in het Nationaal Landschap IJsseldelta en staat op 9 september onder stoom. U bent welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Pal naast het oude stoomgemaal ligt het Gemaal Veneriete. Dit gemaal zorgt voor goed waterpeil van het gebied. Door een voetgangersbrug tussen beiden gemalen, kunt u kennis maken met de oude en nieuwe techniek.

Stoomgemaal d'Olde Mesiene
Het stoomgemaal bezit nog een originele stoommachine van Nederlands fabricaat uit 1856. De stoomtechniek van vroeger is zowel voor kinderen als volwassenen een boeiende bezienswaardigheid.

Gemaal Veneriete
Het gemaal Veneriete dateert uit 1961 en zorgt ervoor dat een groot gedeelte van de polder Mastenbroek droge voeten houdt.

Bezoekerscentrum
Het bezoekerscentrum met zijn verrassende ligging en vormgeving is een rustpunt voor de bezoeker waar men in de koffiehoek onder het genot van een kop koffie,thee of frisdrank kan genieten van het unieke uitzicht over de aanliggende kolk en de polder Mastenbroek.

Adres
Stoomgemaal Mastenbroek (d’Olde Mesiene)
Kamperzeedijk 7
8281 PA Genemuiden

Toegang: gratis

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media