De aanleiding voor het boek van auteur Wim Coster is een waargebeurde zeer bijzondere 19e-eeuwse liefdesgeschiedenis.

Als de jonge Zwolse Jeannette Pruimers, geboren barones van Dedem, in 1859 weduwe wordt, vindt ze troost bij dominee Johannes Gerrit van Rijn, getrouwd en vader van drie kinderen. De vele bezoeken van de dominee aan de barones leiden tot opspraak, zeker als in de zomer van 1863 het bericht de ronde doet dat de weduwe een tweede kind heeft gekregen.

De barones en de dominee, liggen zwaar onder vuur: de schrijvende pers, theologen, juristen en journalisten, iedereen heeft een mening. De schrijver Multatuli neemt het in een open brief op voor de weduwe. Uiteindelijk komt het tot een reeks dramatische rechtszaken, daarna ontvluchtten de hoofdpersonen van deze waargebeurde tragedie Zwolle en het land.

Dit door Wim Coster zorgvuldig gereconstrueerde verhaal kreeg lovende kritieken in de pers en werd najaar 2016 in toneelvorm opgevoerd.

Entree:€ 7,00 (Bibliotheekleden betalen € 5,00 ). In de pauze een gratis drankje.

Opgave en info: www.bibliotheekkampen.nl/activiteiten

Datum & tijd
28 September 2017
20:00 - 22:00
Adres
Stadskazerne, Johan van Mulkenzaal
Oudestraat 216
8265 SJ Kampen
Contact
Alie Rijpma
038-3311686
www.bibliotheekkampen.nl
arijpma@bibliotheekkampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media