Zaterdag 23 september organiseert cultuurZIEN een stadswandeling. De wandeling over de Kamper textielnijverheid start om 14.00 uur in Het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De deelnamekosten bedragen €6,- p.p. (met biebpas €5,–).

Aan het bekende rijtje van textielsteden als Leiden en Haarlem, kan Kampen toegevoegd worden. Niet alleen de handel, maar ook nijverheid droeg eeuwenlang bij aan de rijkdom van de stad. Toen in de 16e eeuw het belang van Kampen als handelsplaats terugliep, investeerde het stadsbestuur in de textielnijverheid. Hierdoor kon Kampen een belangrijke textielstad blijven. Pas in 1890 werd de laatste textielfabriek stil geleg. In de Kamper textielnijverheid werd niet allen via gilden gewerkt, maar waren ook ''fabrikeurs'' werkzaam. Juist het werken met “fabrikeurs” maakte een vloeiende overgang naar de latere tabaksindustrie mogelijk.

Vooraf aanmelden voor deelname is niet nodig, tenzij men met 4 of meer personen komt. Meer informatie is te vinden op www.cultuurzien.nl. Contact opnemen kan via kunst@cultuurzien.nl of (038)331 10 24.
Datum & tijd
23 September 2017
14:00 - 15:30
Adres
Hof van Breda
Marktsteeg 7
8261 ak Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.cultuurzien.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media