Donderdagavond 28 september organiseert cultuurZIEN nog één keer de stadswandeling ''Kampen textielstad''. De wandeling start om 19.30 uur bij de stadsboerderij aan het Meeuwenplein (nr. 4). De deelnamekosten bedragen € 6, - p.p. (met biebpas € 5, –).

Dat Kampen eeuwenlang een belangrijke textielstad was, is vrijwel geheel uit het collectieve geheugen van de Kampenaren verdwenen. Het teruglopen van het belang als handelsstad, liep parallel met extra investeringen in de nijverheid. Leegstaande kloosters boden na de Reformatie onderdak aan laken- en linnenwevers. Opvallend veel Kamper lakenloodjes zijn terug gevonden in Noord-Amerika. Pas in 1897 werd de laatste trijpfabriek stilgelegd. De patronen en persen werden opgekocht door de Twentse textielindustrie

Vooraf aanmelden voor deelname is niet nodig, tenzij men met 4 of meer personen komt. Meer informatie is te vinden op www.cultuurzien.nl. Contact opnemen kan via kunst@cultuurzien.nl of (038)331 10 24.
Datum & tijd
28 September 2017
19:30 - 21:00
Adres
stadsboerderij
Meeuwenplein 4
8261 WB Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
cultuurzien.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media