Op zaterdag 8 september 2018 is het weer de jaarlijkse Open Monumentendag. In Kampen openen 40 historische locaties hun deuren voor het publiek, zowel in de stad als in het buitengebied. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers is er op die dag van alles te doen en te beleven voor jong en oud. Bijna alle deelnemende monumenten zijn tussen 10:00-17:00 uur gratis te bezoeken, tenzij anders vermeld in de folder en op de website. De locaties kunt u herkennen aan de vlag of de poster van Open Monumentendag.

Thema ´In Europa´

Het thema ‘In Europa’ wordt in Kampen zichtbaar door de natuurstenen die uit verschillende plekken in Europa zijn vervoerd. Zandsteen uit Bentheim, tufsteen uit de Eifel en zelfs Öland kalksteen uit Scandinavië! De natuurstenen vormen de basis voor veel monumenten die bovendien nog zichtbaar zijn. Wij dagen u uit met de wandeling: Hoe goed kent u Kampen? Wandel door Kampen en ontdek welke panden zijn opgebouwd uit welk type steen of ga op zoek naar bijzondere details en steenhouwersmerken.

Alle informatie, wat er te zien en te doen is vindt u via deze link naar de pdfOpen Monumenten Dag brochure

Speciale activiteiten

Treintje

In de binnenstad van Kampen rijdt deze dag het Open Monumentendag treintje de hele dag op en neer tussen de Bovenkerk en de Buitenhaven. U kunt hier gratis gebruik van maken. U kunt in- en uitstappen bij de volgende haltes: Bovenkerk, Scapino, Plantage, Van Heutzplein, Buitenhaven, Restaurant De Vier Jaargetijden, de Stadsbrug, Boetiek Hotel.

Zalkerveer

Op vertoon van de digitale folder kunt u tijdens Open Monumentendag gratis gebruik maken van het Zalkerveer. Het veer zorgt voor de verbinding tussen Zalk en ’s-Heerenbroek en biedt u de mogelijkheid om een rondje te fietsen langs beide oevers van de Ijssel. Ook het theehuis is geopend.

Hanzebankjes

Even de voeten rust geven? Op verschillende plekken in de stad kunt u genieten van het uitzicht op een of meer monumenten. Op elk Hanzebankje hangt een QR-code. Scan die met uw smartphone en u krijgt meer informatie over de locatie.

Fotostudio Broederpoort

In de Broederpoort is als een fotostudio ingericht en allerlei historische kleding hangt aan een kledingrek. Zin in een verkleedpartijtje en fotoshoot? Verkleedt u in historische kleding en een professionele fotograaf zet u op de foto!

Kinderactiviteiten

- Speurtocht door molen d’Olde Zwarver

- Melk de limonadekoe in Museum De Stadsboerderij

- Beklim de Nieuwe Toren en maak een selfie met #OMDKampen

- Zoek de verschillen van de Schokker heer in De Stadskazerne

- Doe de fotopuzzeltocht in Dorpskerk IJsselmuiden

- Kleurplaat kleuren in Molen de Valk

- Zoek steenhouwersmerken in de Bovenkerk en Buitenkerk

- In de bibliotheek kunnen kinderen een collage maken van hun fantasie land

- In de Sigaar zijn inloopworkshops ‘ontwerp je eigen monumentenstraatje’ en ‘maak een stempel van een eigen fantasie monument’


Geniet van de Open Monumentendag!

Volg ons via Facebook: https://www.facebook.com/OMDKampen of kijk op www.openmonumentendag.nl
Datum & tijd
08 September 2018
10:00 - 17:00
Adres
Diverse locaties (zie programma)

Contact
Annemiek Jonker

www.openmonumentendag.nl
openmonumentendag@kampen.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media