Tijdens de Week van de Mediawijsheid organiseren Bibliotheek Kampen en Edupos op woensdagavond 22 november vanaf 19.30 uur een interactieve inspiratieworkshop ‘Samen mediawijs’ in de Bibliotheek Kampen, waar we graag samen in gesprek gaan over mediagedrag van kinderen en mediaopvoeding met ouders en leerkrachten.

Kinderen groeien op in een digitale wereld. Een wereld met veel mogelijkheden (social media, online gamen, virtuele werelden). Maar behalve deze mogelijkheden zijn er ook risico's. Tijdens deze workshop gaan we het gesprek aan over het mediagedrag en -gebruik van kinderen, ouders en leerkrachten. Dit zullen we doen aan de hand van stellingen, filmpjes en een mediaspel. Het is belangrijk om te weten hoe mediawijs kinderen zijn en wat ze allemaal doen op internet, zodat jij als ouder of leerkracht het kind goed kunt begeleiden in de veranderende, digitale wereld.

Tijdens de workshop kijken we wat kinderen van volwassenen kunnen leren op het gebied van mediawijsheid, maar ook andersom.

Aan het eind van de workshop is er tijd ingepland om mediawijsheid gerelateerde vragen/problemen te bespreken en ontvangt u een werkblad met tips en een leuke puzzel voor uw kind(eren)/leerlingen. Het werkblad kunt u samen met uw kind maken en helpt u het gesprek aan te gaan over hun mediagedrag en -gebruik.

De toegang is gratis. Aanmelden is niet verplicht maar wel fijn (in verband met de catering).

https://www.bibliotheekkampen.nl/activiteiten-2015/236-in-gesprek-over-mediagedrag-en-opvoeding


Datum & tijd
22 November 2017
19:30 - 21:30
Adres
de Bibliotheek Kampen
Oudestraat 216
8261CA Kampen
Contact
Dieuke Boogaard
+31 038 331 2101
http://www.bibliotheekkampen.nl
marketing@bibliotheekkampen.nl
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media