Zaterdag 25 november 2017 organiseert cultuurZIEN de laatste stadswandeling van dit jaar. Onderwerp zijn Kampenaren uit de 19e eeuw, die een doorslaggevende rol in de geschiedenis van de stad hebben gespeeld. De wandeling start om 14.00 uur in het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De deelnamekosten bedragen €6,- p.p. (met biebpas €5,-)

De 19e eeuw moet een fascinerende tijd zijn geweest om in te leven. Op tal van terreinen deden zich nieuwe ontwikkelingen voor. Denk aan de komst van gas en drinkwater, de aanleg van de IJsselstrekdammen, de architectuur van de Ijsselkade en de herbouw van de Stadsgehoorzaal. Opvallend is hoe het lot van de stad bepaald werd door slechts enkele figuren. Zo dankt Kampen haar heerlijke drinkwater uit de Wezeper zandgronden aan het doorzettingsvermogen van sigarenfabrikant W.G. Boele.
Datum & tijd
25 November 2017
14:00 - 15:30
Adres
Hof van Breda
Marktsteeg 7
8261 ak Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.cultuurzien.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media