Het jubileumstuk van toneelvereniging de Kleine Komedie vertelt het verhaal van Schokland in de roerige periode voor, tijdens en na de verplichte ontruiming. In "Onbewoonbaar Verklaard" volgen we onder andere het straatarme vissersgezin Corjanus. We zien de opbloeiende liefde tussen een jonge visserszoon en de rijke weefsters dochter. Het standsverschil dreigt de jonge geliefden uit elkaar te drijven. Ook het geloofsverschil is een rode draad in dit speciaal voor de Kleine Komedie en de stad Kampen geschreven stuk.

Het idee werd geboren omdat de geschiedenis van Kampen nauw verweven is met Schokland. Veel Kampenaren hebben Schokker roots, en zijn de vluchtelingen van toen. Klappe, Diender en Ruiten zijn achternamen die nu niet meer weg te denken zijn uit onze stad.

Kampen heeft de mensen die in 1859 als vluchteling naar de stad kwamen inmiddels in haar armen gesloten Zij zijn echte Kampenaren geworden.

De Schokkers; een gemeenschap die gedwongen werd om huis en haard te verlaten, maar waar niemand op zat te wachten. Het rijke Kampen wilde deze sloebers niet hebben, en protesteerde.

Nu, 150 jaar later, in deze tijd van massale migraties en vluchtelingen-stromen zijn er veel parallellen. Ook vandaag de dag zoeken mensen een veilige plek om een nieuw bestaan op te bouwen en strijken ze in Kampen neer.

Hoe lang zou het vandaag de dag duren voordat de nieuwkomers echt meetellen? Een stukje geschiedenis van Kampen dat nog steeds actueel is geschreven voor en gespeeld door de Kleine Komedie.
Datum & tijd
17 February 2018
20:15 - 22:30
Adres
Stadsgehoorzaal
Burgwal 84
8261ES Kampen
Contact
Xandra Ockers
+31630381720

juttershoek@gmail.com
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media