Tijdens kerst in Oud Kampen (KIOK) wordt voor het eerst de Lehmkuhlwandeling ofwel Het Kampen van Johan Wilke Lehmkuhl angeboden. Johan Wilke Lehmkuhl (Mabstee, Bremen, Duitsland 1798- Deventer 11 Januari 1880) was een Duitse industrieel uit Bremen. De industrieel vestigde zich in 1826 in Kampen om een sigarenfabriek te beginnen, omdat hij veel potentie zag door de ligging van de stad en het grote arbeidspotentieel. Uiteindelijk had de industriële pionier 4 verschillende sigarenfabrieken verspreid door de Kamper binnenstad. Door zijn industriële pionierschap volgde er later meer sigarenfabrieken en kwamen er ook andere bedrijven naar Kampen zoals BK Pannen, Gazeuse (limonades), Kanis en Gunnink (Koffie) en Siebrand (likeuren).

In deze wandeling staat het Industriële verleden uit het 19e- en begin 20e eeuwse Kampen centraal.

Dit wandelingen kosten €6,50 per persoon en duren 2,5 uur Voor onze wandelingen dien je je van te voren aan te melden op info@hetkampenvan@gmail.com of via 06-27887316. Dit kan tot een middag van te voren. De gids draagt themakleding. Wegens KIOK beginnen de wandelingen op het stationsplein bij Station Kampen, om 15:00u. Van harte welkom!
Datum & tijd
16 December 2017
15:00 - 17:30
Adres
Stationsplein
Stationsplein (Plein voor Station Kampen) 1
8267AB Kampen
Contact
Jeroen Linderhof
06-27887316
www.hetkampenvan.nl
info@hetkampenvan.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media