Op zaterdag 13 januari vindt de eerste editie van Eigengereid en Authentiek plaats in 't Ukien. Een avond vol heerlijke muziek van muziekanten uit de Benelux. Kaartjes kosten maar €2,50.

Bony King
Belgische singer-songwriter Bram Vanparys heeft als The Bony King of Nowhere, dat voortaan gewoon Bony King zal heten, vier albums en een soundtrack op zijn conto staan. Voor zijn laatste langspeler Wild Flowers trok hij naar Los Angeles. Samen met Ryan Freeland aan de knoppen nam Bram er 10 liedjes op, onder meer met de nu al legendarische sessiedrummer Jay Bellerose en bassiste Jennifer Condos (Bruce Springsteen, Ryan Adams). Eric Heywood neemt op het grootste deel van dat album de pedal steel voor zijn rekening en dat zonder dat de liedjes ooit te amerikaans gaan klinken. Thuis vertaalt Bram die klassieke en trefzekere sound naar het podium met zijn vaste begeleidingsband. Een concert om naar uit te kijken!

Rivers
De muziek van Rivers is beïnvloed door artiesten als Alison Krauss, Kacey Musgraves en Taylor Swift. Zangeres Annika IJdo woonde een korte tijd in Memphis, een periode waar veel van de songs naar teruggrijpen. De bandleden van Rivers studeerden aan verschillende conservatoria en raakten bevriend door hun gedeelde liefde voor country. De affectie voor het genre is duidelijk te horen in de muziek. Het gebruik van authentieke country /bluegrass instrumenten als banjo, dobro en pedalsteel geven de liedjes een organische en pure sound. Een geluid dat de band ook live weet over te brengen. De Volkskrant prees ook de 'verfijnde close harmony' van Rivers.

Helge
Helge Slikker heeft zijn sporen reeds verdiend als componist voor theater en film. Voor de muziek van de film Kauwboy werd hij onderscheiden met een Gouden Kalf. Ook was de geboren en getogen Utrechter frontman van de americana band Storybox en vormde hij de helft van het duo Miss Molly & Me ,waarmee hij de wereld rond toerde.

In 2017 bracht hij zijn eerste solo album uit getiteld: The Days Of Young Petty Davis. Op de plaat heeft hij zich laten inspireren door de tijd dat hij als jonge jongen luisterde naar de muziek die zijn vader opzette. Dit waren onder andere Neil Young, Tom Petty en Miles Davis. OOR magazine noemt de plaat ‘een ode aan de muziek’. Muzine zegt: ‘Gevoelig, oprecht en tijdloos zijn de nummers die Helge ons voorschotelt’. Paul de Munnik noemt hem ‘een van de meest bijzondere en productieve liedjesschrijvers die we in Nederland hebben’.
Datum & tijd
13 January 2018
20:30 - 01:00
Adres
't Ukien
Korteweg 4
8261 Dc Kampen
Contact
't Ukien
038-4691502
www.liveinkampen.nl
info@ukien.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media