Op zaterdag 20 januari is er weer een Repair Café in de Kringloopwinkel van 10-13 uur. Naast de gebruikelijke elektronische spullen zoals dvd-spelers, koffiezetapparaten of strijkijzers kunt u ook kleding en andere textiel brengen. Zit er een gat in uw broek? Hangt de zoom van uw lievelingstrui los? Of wilt u eindelijk zelf eens leren om de naaimachine te bedienen? Kom langs!

‘Onze enthousiaste reparateurs zit de hele ochtend klaar,’ zegt het Repair Café. ‘Er komen genoeg mensen met spullen waar een stekker aan zit, maar niet iedereen weet dat je ook kleding en fietsen bij ons kunt laten repareren. En je kunt dus ook zelf leren hoe je iets kunt maken. Weggooien kan altijd nog!’

Dus neem uw kapotte strijkijzer of overhemd mee, en tegen een vrijwillige bijdrage neemt u het, indien mogelijk, gerepareerd weer mee naar huis. Ook is er een fietsenmaker aanwezig die uw fiets kan maken (zelf onderdelen meenemen!) en onder andere de zo belangrijke verlichting kan repareren.

Op 1 juli 2017 ontving het Repair Café uit handen van GroenLinks Kampen het Groene Lintje, een onderscheiding voor organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid. ‘Dat was een grote verrassing en het Lintje zal dan ook met trots boven onze reparatietafel hangen,’ aldus het Repair Café. ‘Ons doel is om spullen te repareren die nog makkelijk een paar jaar meekunnen. Maar helaas zijn de reparatiekosten vaak hoger dan het aanschaffen van een nieuw apparaat. Dat vinden we echt zonde. Bovendien blijft er zo veel kennis behouden die we graag door willen geven. Zelf kunnen repareren is handig, én leuk! Het is altijd gezellig en vrij druk, en aan tafel ontstaan de mooiste gesprekken als mensen samen spullen repareren.’

Het Repair Café vindt eens in de twee maanden plaats en heeft als duurzaam oogmerk om spullen, die anders weggegooid zouden worden, samen met de eigenaar te repareren.

De Kringloopwinkel zit aan de Trekvaart 33 in IJsselmuiden (achter het station). Het volgende Repair Café is op 17 maart 2018.
Datum & tijd
20 January 2018
10:00 - 13:00
Adres
Kringloopwinkel IJsselmuiden
Trekvaart 33
8271AA IJsselmuiden
Contact
iris boter
038-3327002

mail@irisboter.nl
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media