Het thema van de 83ste Boekenweek, zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018, is natuur, met als motto de dichtregel van Leo Vroman: En toch is alles wat we doen natuur. Natuur is allesomvattend, meer dan alleen flora en fauna.

Bibliotheek Kampen heeft, in samenwerking met The Read Shop Bos, de zeer veelzijdige auteur Ronald Giphart uitgenodigd om de Boekenweeklezing te houden. De lezing vindt plaats op maandag 12 maart en zal gaan over Gipharts eigen werk en aansluiten bij het Boekenweekthema natuur. In de pauze is er gelegenheid voor signeren. 

Ronald Giphart

Ronald Giphart studeerde Nederlands in Utrecht. Hij brak zijn studie af en werd nachtportier in een ziekenhuis. Tijdens dit nachtelijke werk schreef hij zijn debuutroman: Ik ook van jou. Daarna volgden vele zeer geprezen romans, bijvoorbeeld Giph, en Phileine zegt sorry.


Zijn werk werd vaak bekroond en wordt gekenmerkt door een soepele, losse schrijfstijl, beeldend en beheerst.
Meerdere romans zijn verfilmd, bijvoorbeeld Ik omhels je met 1000 armen. Ronald Giphart treedt ook op in theaters en schrijft ook literair-culinaire werken.
Samen met wetenschapper Mark van Vugt publiceerde Giphart Mismatch, over hoe wij dagelijks worden misleid door ons oeroude brein, met alle gevolgen van dien.
Wist u dit: Elke zaterdag publiceert Giphart een culinaire column in de Stentor: Gipharts kookeiland.

Datum/tijd 12 maart 208, 20.00 uur
Locatie: Stadskazerne, Johan van Mulkenzaal
Entree: € 7,50, inclusief pauzedrankje
Aanmelden: Wordt op prijs gesteld via activiteiten@bibliotheekkampen.nl

Datum & tijd
12 March 2018
20:00 - 21:45
Adres
de Bibliotheek Kampen
Oudestraat 216
8261CA Kampen
Contact
Dieuke Boogaard
+31 038 331 2101
https://www.bibliotheekkampen.nl/activiteiten-2015/284-lezing-ronald-giphart
marketing@bibliotheekkampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media