Op dinsdagavond 20 maart houdt kunsthistoricus Geraart Westerink een cultuurhistorische lezing over Brunnepe.

In en rond het voormalige dorp Brunnepe zijn talloze overblijfselen uit vroeger tijden zichtbaar. Deze werpen een boeiend licht op de geschiedenis en ontwikkeling van de huidige gemeente Kampen en blijken soms net zo belangrijk en interessant daarvoor te zijn als diverse ‘highlights’ in de historische binnenstad. Veel van deze objecten in Brunnepe zijn echter onbekend, lastig te vinden of moeilijk te duiden.

In deze, voor geïnteresseerden in de geschiedenis van Brunnepe zeer interessante lezing, worden deze overblijfselen nader uitgelicht en wordt uitvoerig ingegaan op de historische achtergronden.

Interessant

Als vervolg op deze lezing zal Geraart Westerink op een nog nader te bepalen datum, een afzonderlijke rondleiding door Brunnepe geven die langs de besproken plekken en objecten zal voeren.

Geraart Westerink

Kunsthistoricus Geraart Westerink ontving in 2016 de zilveren legpenning van de Gemeente Kampen vanwege zijn belangrijke rol in het Kamper culturele leven en voor zijn vele publicaties over beeldende kunst, architectuur en het culturele leven in Kampen. Zijn inhoudelijke bijdragen over de cultuur en kunsthistorie in Kampen (vanaf ongeveer de laatste kwart van de 19e eeuw tot nu) zijn voor nu en in de toekomst van groot belang.

Datum/tijd 20 maart 2018, 20.00 uur tot ca. 21.45 uur
Locatie: Stadskazerne, Johan van Mulkenzaal
Entree: € 5,00, inclusief pauzedrankje
Aanmelden: niet verplicht, wordt wel op prijs gesteld via activiteiten@bibliotheekkampen.nl

Datum & tijd
20 March 2018
20:00 - 21:45
Adres
de Bibliotheek Kampen
Oudestraat 216
8261CA Kampen
Contact
Dieuke Boogaard
+31 038 331 2101
https://www.bibliotheekkampen.nl/activiteiten-2015/285-cultuurhistorische-lezing-over-brunnepe
marketing@bibliotheekkampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media