Op zaterdag 6 oktober is het oude stoomgemaal d'Olde Mesiene geopend. Het Stoomgemaal d’Olde Mesiene is een monument in het Nationaal Landschap IJsseldelta en staat dan onder stoom. U bent welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur. De stoomtechniek van vroeger is zowel voor kinderen als volwassenen een boeiende bezienswaardigheid.

Stoomgemaal d'Olde Mesiene 
Aan de Kamperzeedijk 7 in Genemuiden staat het Rijksmonument Het Oude Stoomgemaal Mastenbroek uit 1856. Het is het oudste nog werkende gemaal in ons land. Het gemaal is destijds gebouwd om de Mastenbroekerpolder te bemalen. Het heeft dienstgedaan tot 1961, toen een elektrisch gemaal de functie overnam. Momenteel zijn er van de ruim 700 stoomgemalen in Nederland nog 23 over en hiervan neemt d’ Olde Mesiene, zoals het gemaal ook wordt genoemd, een belangrijke plaats in.

Bezoek de Stoomdagen
De data van Stoomdagen zijn in 2018 op de zaterdagen 12 mei | 9 juni | 7 juli | 4 augustus | 8 september en 6 oktober. Op al deze dagen opent het gemaal de deuren en is het publiek van harte welkom. De toegang is vrij. 

Bezoekerscentrum
Het bezoekerscentrum met zijn verrassende ligging en vormgeving is een rustpunt voor de bezoeker waar men in de koffiehoek onder het genot van een kop koffie,thee of frisdrank kan genieten van het unieke uitzicht over de aanliggende kolk en de polder Mastenbroek.

Datum & tijd
06 October 2018
10:00 - 16:00
Adres
Stoomgemaal Mastenbroek
Kamperzeedijk 7
8281 PA Genemuiden
Contact
Wim Gras
06-27092156
http://www.stoomgemaal.nl/
info@stoomgemaal.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media