Op zaterdag 31 maart en maandag 02 april organiseert cultuurZIEN stadswandelingen tijdens Sail Kampen. De wandelingen beginnen om 15.30 uur en duren tot ca. 17.00 uur. Startpunt voor de stadswandelingen is huis " 't Brieschend Peerd", Buitennieuwstraat 17. Iedere wandeling wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De deelnamekosten voor de stadswandelingen zijn € 10, - (inclusief hapje en drankje).

Tijdens de stadswandeling van zaterdag 31 maart staan de Kampenaren uit de 16e eeuw centraal. Wie waren deze stadsbestuurders, reders en scheepslui, die voor geen kleintje vervaart waren? Waar woonden zij? Wat was hun rol in de Kamper gemeenschap?

"Joods leven in Kampen" is het thema van de stadswandeling op Paasmaandag, 2 april. In 1661 verzocht het stadsbestuur een groep Portugees-Joodse kooplieden zich in Kampen te vestigen. Joodse inwoners bleven in Kampen aanwezig tot april 1943. De stadswandeling "Joods leven in Kampen" vertelt over dit fascinerende onderdeel uit de Kamper geschiedenis.

Opgeven voor deelname aan deze wandelingen kan via het aanmeldformulier op www.tbrieschendpeerd.nl of bel met (038)331 10 24.
Datum & tijd
02 April 2018
15:30 - 17:30
Adres
huis 't Brieschend Peerd
Buitennieuwstraat 17
8261 ap Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.tbrieschendpeerd.nl
carin@cultuurzien.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media