Op zaterdag 17 maart wordt het een beestenboel in het Ikonenmuseum. Tijdens de Boekenweek worden er speciale activiteiten georganiseerd over het thema natuur. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn belangstellende welkom in het museum.

Dieren en ikonen
Dieren en het Ikonenmuseum, ze hebben meer met elkaar dan op het eerste gezicht lijkt. Vandaar dat het Ikonenmuseum dit jaar aanhaakt bij de Boekenweek met verschillende activiteiten. De gehele week, tijdens openingstijden, is er een boekenmarkt en kunt u voor scherpe prijzen kunstboeken aanschaffen. Op zaterdag 17 maart, tussen 14.00 en 15.00 uur, houdt Carin Koopman van cultuurZIEN een lezing over dieren (en veel meer) in de geschiedenis van het museum. Het Ikonenmuseum is gevestigd in een deel van het Minderbroederklooster, een orde die geïnspireerd werd door het leven van Sint Franciscus. Nog ieder jaar wordt Sint Franciscus wereldwijd herdacht op 4 oktober, Dierendag. Eeuwenoude legenden brengen de toehoorders aan het einde van de lezing bij het Russische sprookje over de vuurvogel. Afbeeldingen van dit sprookje zijn te zien op de prachtige collectie lakdozen van het museum.

De toegang voor het Ikonenmuseum bedraagt € 7, –, met een museumkaart heeft men gratis toegang.
Datum & tijd
17 March 2018
14:00 - 15:00
Adres
Ikonenmuseum Kampen
Buitennieuwstraat 2
8261 ak Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.cultuurzien.nl
kunst@cultuurzien.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media