Linosnijden, iedereen kent het wel, vaak vanuit jeugd ervaring/herinnering. Toch kun je wel degelijk serieus mooie werken maken met deze ambachtelijke druktechniek! In het Grafisch Atelier Kampen wordt een workshop linosnede georganiseerd en aangeboden, hier bent u meer dan welkom.

Bij de workshop Linosnede maken we gebruik van een hoogdruktechniek, We maken gebruik van Walton-linoleum, deze is zacht en daarom makkelijk te te gutsen. Met het stuk Walton-linoleum en gutsen in de hand leren we jullie tijdens deze workshop de zeer diverse mogelijkheden die er zijn binnen het lino snijden. En natuurlijk ga je uiteindelijk met jouw eigen ontwerp aan de slag. Het ontwerpproces moet in spiegelbeeld gestalte krijgen, hier zijn verschillende hulpmiddelen voor aanwezig.
De linosnede is een grafische hoogdruktechniek. De gegutste delen zijn weg en de restmaterialen worden zichtbaar in de afdruk, dus wat je niet wegsnijdt wordt later in geïnkt en afgedrukt.

We drukken met inkt op oliebasis bij één kleur en op inkt waterbasis voor twee of meerdere kleuren.
Het afdrukken doen we met een etspers die aangepast is voor hoogdruk, u zult leren de pers zelfstandig te gebruiken. Op de pers wordt een vel papier krachtig aangedrukt op het lino waardoor de inkt wordt overgedragen.

Tijdens de workshop staat er koffie en thee en voor de lunch dien je zelf te zorgen. Iedereen gaat naar huis met een aantal afdrukken van zijn of haar eigen ontwerp op papier.

Locatie: Grafisch Atelier Kampen, Hofstraat 78
Wanneer: Zaterdag 24 maart
Tijd: 10.00 - 16.30 uur
Aantal deelnemers: Max. 6 personen
Kosten: € 65 p.p. inclusief materiaal, koffie en thee, de lunch dient u zelf mee te nemen.
Na afloop bespreken we de resultaten onder het genot van een drankje.
Aanmelden: Aanmelden kan tot 19 maart 2018, op ons mailadres; info@grafisch-atelier.nl of telefonisch op 06-54942545

Stichting Grafisch Atelier Kampen, opgericht in 1983, beheert een goed uitgeruste werkplaats waar onder andere de ambachtelijke grafische technieken zeefdruk, hoogdruk, diepdruk en steendruk worden beoefend. Tegen een vergoeding kunnen kunstenaars en vakmensen die deze technieken beheersen gebruik maken van onze faciliteiten. Tevens verzorgt Stichting Grafisch Atelier Kampen Workshops en cursussen in diverse druktechnieken. Ook kunt u terecht bij ons voor het (laten) herstellen van boeken, op de woensdagmiddag in januari, februari en maart zijn er inloop momenten van 13.30 uur tot 15.30 uur. Onze 'Stadsboekbinder' helpt u graag op weg!

De ruime en sfeervolle werkplaatsen, evenals een eigen Grafiekwinkel, van het Atelier zijn gevestigd in het voormalige stadskantoor van Kanis & Gunnink aan de Hofstraat 78 Kampen. Loop gerust eens binnen! Onze openingstijden zijn:
Dinsdag: 13.00 – 17.00 uur
Woensdag: 13.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 13.00 – 17.00 uur
of kijk op www.grafisch-atelier.nl
Datum & tijd
24 March 2018
10:00 - 16:30
Adres
Stichting Grafisch Atelier Kampen
Hofstraat 78
8261 BB Kampen
Contact
Tim Kok
06-28031990
www.grafisch-atelier.nl
info@grafisch-atelier.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media