Met Pasen 2018 presenteert cultuurZIEN het digitale spel ''SteurSpeur''. Een speurtocht, waarin koopmanstalent en cultuurhistorie samenkomen. Al kopend en verkopend verkennen de deelnemers het noordelijke deel van de stad en leren over de geschiedenis van handelsstad Kampen. Wie goede zaken doet, houdt aan het einde voldoende geld over voor de aankoop van een dure steur. SteurSpeur is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Het spel is te spelen in groepen van 1 tot 5 personen.

''Welkom in het 16e eeuwse Kampen, de belangrijkste havenstad boven de grote rivieren. Het is hier druk aan de kade. Goederen worden aan land gebracht of juist in schepen gestouwd. Vaak kun je ruiken om welke goederen het gaat. Er wordt naar elkaar geroepen als de zeilen van de schepen gehesen worden. Er is geratel van wielen en geklepper van paardenhoeven over de kade. Binnen de stadsmuren worden markten gehouden, waar producten van boerderijen in de omgeving worden verhandeld. Loven en bieden en handjeklap. En natuurlijk zijn er de vele winkels langs de hoofdstraat, de Oudestraat. Vandaag ben jij koopman in de 16e eeuwse handelsstad Kampen.''

SteurSpeur staat vanaf maandag 26 maart online. Na betaling van € 5, - ontvangt men een dag later een tijdelijke toegangscode tot het spel. Kijk voor meer informatie op www.tbrieschendpeerd.nl of bel met (038)331 10 24.
Datum & tijd
26 March 2018
10:00 - 11:00
Adres
Binnenstad Kampen
Marktsteeg 7
8261 ak Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.tbrieschendpeerd.nl en www.cultuurzien.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media