Het Kampen van... geeft themastadswandeling naar aanleiding van 4 historisch Kamper Grootheden, Tijdens Sail is dat J.W. Lehmkuhl. Door Sail duren deze wandelingen 2 i.p.v. 3 uur. De Wandeling kost E10 P.P. (Incl. BTW)

Halverwege de wandeling is er een pauze bij Restaurent de Vijfsprong (www.devijfsprong.com) waar men Koffie/Thee of iets anders kan drinken met een stuk gebak. Het drankje en de Koffie en gebak is inclusief de prijs. De Wandeling begint bij de X-Banner waar de gids in themakleding staat op de kruising Geerstraat/Oudestraat tegenover Café t'Trappetje (ooit was dit het woonhuis J.W. Lehmkuhl, de grootheid die als kapstok dient waar deze wandeling aan is opgehangen)

U dient zich tot een middag van te voren op te geven per mail: Info@hetkampenvan.nl of per telefoon op 06-27887316. Als er minder dan 5 aanmeldingen voor een wandeling zijn, kunnen ze gecanceld worden, U hoort dit natuurlijk van te voren. Bij onze wandelingen dient U altijd contant te betalen op het beginpunt. Onze wandelingen worden in het Nederlands, Duits en Engels gegeven en is dus afhankelijk van de herkomst van de deelnemers.

Johan Wilke Lehmkuhl (Mabstee, Bremen, Duitsland 1798- Deventer 11 Januari 1880) was een Duitse industrieel uit Bremen.
De industrieel vestigde zich in 1826 in Kampen om een sigarenfabriek te beginnen, omdat hij veel potentie zag door de ligging van de stad en het grote arbeidspotentieel. Uiteindelijk had de industriële pionier 4 verschillende sigarenfabrieken verspreid door de Kamper binnenstad. Door zijn industriële pionierschap volgde er later meer sigarenfabrieken en kwamen er ook andere bedrijven naar Kampen zoals BK Pannen, Gazeuse (limonades), Kanis en Gunnink (Koffie) en Siebrand (likeuren).

In deze wandeling staat het Industriële verleden uit het 19e- en begin 20e eeuwse Kampen centraal.
Datum & tijd
01 April 2018
13:30 - 15:30
Adres
Het Kampen van...
Geerstraat 4
8261HM Kampen
Contact
Jeroen Linderhof
06-27887316
www.hetkampenvan.nl
info@hetkampenvan.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media