Dinsdagavond 27 maart start cultuurZIEN met een cursus over de bouwgeschiedenis van Kampen. De avond begint om 19.30 uur met een cultuurhistorische inleiding en wordt na de pauze gevolgd door een stadswandeling. Het onderwerp van de eerste avond is Klassicisme.

Eigenlijk is sprake van neo-Klassicisme, het navolgen van de voorbeelden uit de oudheid. Maar hoe kwamen deze nieuwe theorieën over de bouwkunde in de late middeleeuwen vanuit Italië naar de Nederlanden? Welke bijzondere rol speelden voor Kampen bekende namen als Pasqualini, Hans Vredeman de Vries, Lambert Stuerman en Elias de Mulder in dit verhaal? En zijn van hen nog bouwwerken in Kampen aan te wijzen?

Nieuwsgierig geworden naar de cursus van cultuurZIEN? De deelnamekosten voor de gehele cursus van vijf avonden bedragen € 100, –. Er kan ook per avond worden ingeschreven, dan bedragen de deelnamekosten € 25, – per avond. Leden van het Nutsdepartement Kampen ontvangen 10% korting op de deelnameprijzen. Opgeven voor deelname kan via kunst@cultuurzien.nl of tel. (038)331 10 24 Meer informatie is te vinden op www.cultuurzien.nl
Datum & tijd
27 March 2018
19:30 - 22:00
Adres
SNS Historisch Centrum
Burgwal 43
8261 ep Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.cultuurzien.nl
kunst@cultuurzien.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media