Barcelona is een fantastische, bruisende stad die kan rekenen op een nog altijd groeiende belangstelling. Begrijpelijk, want Barcelona heeft talloze bezienswaardigheden als gebouwen en parken. Desondanks is lang niet iedereen op de hoogte van de geschiedenis en achtergrond van de Catalaanse hoofdstad.

Architectuurhistoricus Hans de Man neemt je in deze lezingentrilogie mee terug in de rijke historie; de gotische wijk, de 19e-eeuwse stadsuitbreidingen van Ildefons Cerda, het werk van Antoni Gaudi en het wereldberoemde paviljoen van Mies van der Rohe. Uiteraard kijken we ook uitvoerig naar de recentere architectuur zoals het Olympisch dorp en de wolkenkrabber van Jean Nouvel. Naast al deze bekende topwerken maak je óók kennis met een andere, onbekende kant van Barcelona, ver weg van het toeristisch gedruis!

Dinsdag 27 maart |De opkomst van een wereldstad
Dinsdag 10 april | De wereld van Gaudi
Dinsdag 17 april | Het moderne Barcelona

Bij de lezingen van architectuurhistoricus Hans de Man staat naast de vraag ‘wat’ ook nadrukkelijk het ‘waarom’ centraal. Vandaar dat er relatief veel aandacht is voor achtergrond en context. Deze lezingen zijn ook zeer geschikt voor mensen zonder architectuurachtergrond. Voor deze leerzame en boeiende lezingen kan een passe-partout gekocht worden van €25,-. De entree per lezing is €12,50.
Datum & tijd
27 March 2018
19:30 - 21:30
Adres
Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie
Vloeddijk 38
8261GC Kampen
Contact
Quintus
0383371200
www.quintuskampen.nl
t.last@quintuskampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media