Hoe zorgen hommels voor de bestuiving van bloemetjes? Hoe ziet een zaadje eruit en wat gebeurt er als het gezaaid wordt? Hoe belangrijk is techniek voor een kweker? En hoe smaakt bijvoorbeeld een paprika of tomaat uit een kas? Ontdek het op zaterdag 6 april, van 10.00 tot 17.00 uur tijdens Kom in de Kas IJsselmuiden!

Kijken en proeven

Zaterdag 6 april is het feest in de Koekoekspolder! Op die dag vindt namelijk de 42e editie van Kom in de Kas plaats. Ook in de Koekoekspolder in IJsselmuiden in de mooie IJsseldelta zetten 7 groenten- fruit- en bloemenkwekers de deuren van hun bedrijven weer geheel gratis en gastvrij open.

Er is weer genoeg te beleven tijdens de Kom in de Kas. Je kunt volop kijken, ruiken en proeven van de mooie, verse, gezonde en veilige producten uit ons mooie tuinbouwgebied. Het thema dit jaar is: Kleurrijke Toekomst. Er zijn weer unieke teeltbedrijven open. Kwekerij Wouters gebruikt overgewas-robots om de pot en perkplanten water te geven en te transporteren. Bij Van Enk Tuin en Perkplanten zie je een diversiteit aan planten. Kom kijken bij Witlof WithLove hoe spannend hoog de Witlof in het donker groeit! Zie de speciale en unieke tomatensoorten bij Belt Tomaten, en proef bij Noorland paprika en bij Kalter aardwarmte- Aardbeitjes. Dit is misschien wel het duurzaamste tuinbouwgebied van Nederland! Op de bedrijven krijg je uitleg over veel boeiende thema’s. Voor de kinderen zijn er weer spannende attracties, zoals een echte klimtoren, een skelterbaan, diverse springkussens en proeverijen. Kortom: een geweldig uitje voor het hele gezin!

Paprika’s, tomaten, bloemen, witlof, sla, komkommer, aardbeien, bloemen en planten!.....het groeit in de IJsseldelta!

Kom op de fiets naar de kassen in IJsselmuiden

Fietsroute Station Kampen en Kom in de Kas (Koekoekspolder IJsselmuiden).
afstand: circa 10 km -  download hier de fietsroute

Tip: Heb je geen eigen fiets tot uw beschikking? Op het station van Kampen zijn circa 20 OV-fietsen beschikbaar. Wanneer je een NS-fietsabonnement hebt kan je  hier gebruik van maken.

Kijk voor meer informatie op www.komindekasijsselmuiden.nl
Datum & tijd
06 April 2019
10:00 - 17:00
Contact


http://komindekasijsselmuiden.nl/
Soort evenement
Evenement

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media