Filmhuis Kampen houdt voor liefhebbers van stop-motion filmtechniek op zondag 22 april een film-matinee in het Vestzaktheater van de Stadsgehoorzaal.

Stop-motion filmtechniek is een filmtechniek waarmee speciale effecten in film kunnen worden gecreëerd. De techniek is bijna net zo oud als filmen zelf en was voor de komst van digitale animatie een van de primaire special-effects-technieken in de film industrie. Films worden beeldje voor beeldje opgenomen, en vervolgens achter elkaar afgespeeld. Zo ontstaat een bewegend beeld.

Programma
Voor de pauze worden diverse korte films vertoond, waaronder de Nederlandse stop-motion film ‘Under The Apple Tree’ en een film van animator Elmer Kaan. Elmer Kaan is deze middag zelf aanwezig en zal een live presentatie houden over hoe hij de creaties op het witte doek tot leven brengt. Na de pauze wordt de bekroonde film ‘Anomalisa’ vertoond, geheel opgenomen in de stop-motion filmtechniek.

Entree
De toegangsprijs is 24,50 euro, inclusief de presentatie van Elmer Kaan, een uitgebreide borrelplank en twee consumpties. Wie vegetarisch is of een allergie heeft kan dat laten weten via info@stadsgehoorzaalkampen.nl
Een plaats reserveren kan tot 16 april via http://www.stadsgehoorzaalkampen.nl/voorstellingen/film-matinee-op-zaterdagmiddag

Graag tot ziens op 22 april bij Filmhuis Kampen!

Datum & tijd
22 April 2018
13:00 - 17:00
Adres
Filmhuis Kampen
Burgwal 84
8261 ES Kampen
Contact
Filmhuis Kampen
038203317373
http://www.stadsgehoorzaalkampen.nl/voorstellingen/film-matinee-op-zaterdagmiddag/
pr@filmhuiskampen.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media