Al in de 14e eeuw is er sprake van joodse kooplieden in de Ijsselstreek, maar zij kunnen zich door allerlei verboden niet blijvend vestigen. In 1661 is Kampen de eerste stad in Oost-Nederland die joodse kooplui uitnodigt zich in de stad te vestigen. Dat waren rijke Portugese kooplieden, maar zij bleven niet. Zij worden opgevolgd door Hoog-Duitse joden, zij vormden de kern van de Kamper Joodse gemeenschap. Joodse inwoners bleven in Kampen aanwezig tot april 1943. De stadswandeling "Joods leven in Kampen" vertelt over dit fascinerende onderdeel uit de Kamper geschiedenis.

Vrijdag 04 mei organiseert cultuurZIEN een stadswandeling over de Joods leven in Kampen. De wandeling start om 15.30 uur op het Muntplein t.o. de Bovennieuwstraat. De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p.
Datum & tijd
04 May 2018
15:30 - 17:00
Adres
Muntplein
Muntplein 1
8261 cc Kampen
Contact
Carin Koopman
0383311024
www.cultuurzien.nl
kunst@cultuurzien.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media