Op donderdagavond 26 april geeft Josine Droogendijk om 19.00 uur in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen een lezing over de japonnen van de Koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Uitgaande van deze japonnen, waarvan de portretten in de ‘Oranjezaal’ van het museum hangen, zal Josine Droogendijk deze avond de link weten te leggen naar de garderobe van Koningin Máxima.

Zij zal ons meer vertellen over het proces achter Máxima's inhuldigingsjurk, het opnieuw dragen van deze historische japon in Denemarken, de inspiratiebron achter Beatrix inhuldigingsjurk en Juliana's keuze voor een jonge ontwerper en de kleur saffierblauw. Daarnaast zal Josine over haar nieuwe boek 'De magie van Máxima' vertellen, dat ook bij het tv programma ‘Blauw Bloed’ al enige aandacht kreeg. Hoe heeft de (mode)stijl van Máxima zich ontwikkeld? Wat is nou typisch Máxima?

Het programma voor deze avond is als volgt:
• Inloop vanaf 19.00 uur met koffie of thee.
• Lezing 19.30 -20.30 uur.
• Daarna gelegenheid tot vragen stellen, om een glaasje te drinken en de mogelijkheid om het boek van Josine Droogendijk te kopen.
• Om 21.00 uur gaan de ramen open en is er de mogelijkheid om de lampionoptocht te bekijken.

Kosten: Vrienden € 5,50, niet-Vrienden € 7,50.
Graag reserveren via: reserveringen@kampen.nl

Over Josine Droogendijk:

Josine Droogendijk (27) begon als puber het weblog ‘Máxima is cool’; inmiddels is haar site uitgegroeid tot de populairste royaltysite en weet ze alles over de royals, en koningin Máxima in het bijzonder. Dagelijks trekt modekoninginmaxima.nl 20.000 (soms 60.000!) bezoekers, die alles willen weten over de outfits van de koningin. Als er iets belangrijks gebeurt bij het koningshuis wordt Josine vaak gevraagd om als expert commentaar te geven, voor zowel de dagbladen, tijdschriften als radio en televisie.
Datum & tijd
26 April 2018
19:00 - 22:00
Adres
Stedelijk Museum Kampen
Oudestraat 133
8261 CK Kampen
Contact
Hanneke Bennett
0383317361
www.stedelijkmuseumkampen.nl
h.bennett@kampen.nl
Doelgroep
Senioren
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media