Vrijdag 4 mei 2018 vindt de dodenherdenking in Kampen weer plaats. Hoe zit het ook al weer met de vlaggen halfstok? En wat is het programma precies? Je leest het hier:

18.00 uur Vlaggen halfstok.

Leden van de drie scoutinggroepen in Kampen verzorgen het hijsen van de vlag bij alle monumenten.
Leden van de Nationale Reserve, scouting en het 11e pantsergeniebataljon uit Wezep houden de wacht bij de monumenten.

18.50 uur Bijeenkomst bij het Indiëmonument in het plantsoen.

18.55 uur Er wordt een gedicht voorgedragen door de jeugdburgemeester.

19.00 uur Taptoe bij het monument in het plantsoen door een blazer van A.M.D.G. Kampen, gevolgd door kranslegging door een lid van het college van B & W. Vervolgens 2 minuten stilte, wat kenbaar gemaakt wordt door een taptoesignaal. Aan het einde van de 2 minuten stilte wordt bij het monument een eresignaal geblazen. Vervolgens treden het collegelid en de leden van het 4 mei comité naar voren, staan een moment stil bij de bloemen, lopen rondom het monument en vervolgen hun weg. Daarna zijn de overige aanwezigen in de gelegenheid bloemen te leggen.

19.25 uur Start stille tocht op het Van Heutszplein. Alle basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs vaardigen een delegatie leerlingen af, die deelneemt aan de stille tocht. Van twee daarvoor aangewezen basisscholen en van één aangewezen school voor voortgezet onderwijs lopen elk zes leerlingen mee vooraan in de stoet. (De Wegwijzer, Groen van Prinstererschool en het Ichthus College). De stoet wordt begeleid door twee tamboers van A.M.D.G. Kampen.

De leerlingen van de Groen van Prinstererschool leggen bloemen bij een aangegeven plek aan de IJsselkade (ter nagedachtenis aan alle mensen die per boot naar Kampen werden aangevoerd en daar doorgingen per trein) en bij de Synagoge.

De route van de stille tocht loopt vanaf de IJsselkade, door de Prinsenstraat, waar bloemen worden gelegd door leerlingen van De Wegwijzer, over de Vloeddijk naar het monument aan de De la Sablonièrekade.
Bij de IJsselkade, de Synagoge en bij de fusilladeplaats aan de Prinsenstraat staan erewachten opgesteld.

De Stichting Luidklokken Bovenkerk zal tijdens de stille tocht een klok met gedempte – of omfloerste – klepel luiden.

19.49 uur Aankomst bij het monument aan de De la Sablonièrekade. Inleidende muziek door A.M.D.G. Kampen.

19.52 uur Kranslegging door de burgemeester en een leerling van het Ichthus College.
Er wordt een gedicht voorgedragen door de jeugdburgemeester.De burgemeester zal een kort woord spreken.

20.00 uur Begin van de twee minuten stilte. Dit wordt kenbaar gemaakt door het taptoesignaal bij het monument.

20.02 uur Einde van de twee minuten stilte.
Het Wilhelmus wordt gezongen en gespeeld (twee coupletten). Er worden bloemen gelegd door leerlingen van het Ichthus College.

Hierna zet de afsluitende muziek in. Dan treedt de vertegenwoordiging van het college van B & W naar voren, staan een moment stil bij de bloemen en
vervolgen de weg. Vervolgens worden bloemen gelegd door schoolkinderen die terzijde staan opgesteld en zijn de verdere aanwezigen in de gelegenheid
bloemen bij het monument te leggen.

Om uiterlijk 21.10 uur worden de vlaggen binnengehaald.

Let op:
De deelnemers aan de stille tocht worden verzocht om ruim op tijd aanwezig te zijn op het Van Heutszplein. Degenen die in de stoet meelopen worden uitgenodigd om tijdens de tocht in aansluiting op de schoolkinderen bloemen te leggen bij de IJsselkade, de Synagoge, in de Prinsenstraat en/of bij het monument. Alle deelnemers worden verzocht zich te willen gedragen in
overeenstemming met de sfeer van het gebeuren.

Aan de verkeersdeelnemers wordt gevraagd om van 19.25 tot 20.05 uur de route van de stille tocht te mijden, dan wel bij het passeren van de stoet te stoppen en de motor uit te schakelen.

Datum & tijd
04 May 2018
18:00 - 21:00
Adres


Kampen
Contact


www.stad.kampen.nl
Toegang
Gratis
Soort locatie
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media