Zaterdag 26 mei geeft vocaal ensemble The Gents een bijzonder concert in de Burgwalkerk in Kampen. Onder de titel 'To Mary' brengen de mannen een ode aan de vrouw der vrouwen én aan muziek van Nederlandse bodem.

Inspiratiebron
Maria is altijd al een inspiratiebron geweest voor componisten uit de hele wereld. The Gents brengen een programma met liederen uit die veelkleurige traditie, waarin ook veel plaats is ingeruimd voor werken van Nederlandse bodem. Sommige composities klinken ingetogen, andere uitbundig. Al die uitersten worden door The Gents belicht. Naast een aantal bekendere werken bevat het programma ook nieuwe muziek, die speciaal voor The Gents is gecomponeerd door Nederlandse componisten.

Passie
De zangers hebben drukke banen als bedrijfsarts, wethouder, consultant, jurist, manager of studeren nog, maar besteden daarnaast veel tijd aan hun grootste passie: zingen. Door de jaren heen stonden The Gents op verschillende grote podia in binnen- en buitenland. Komend najaar nemen ze met de muziek uit dit programma een nieuwe cd op! Kampen krijgt daarvan het eerste voorproefje.

The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap, waarvoor de basis in 1999 werd gelegd door Peter Dijkstra in het Roder Jongenskoor. Inmiddels bestaan The Gents uit 16 zangers, afkomstig uit heel Nederland. Sinds dit jaar staan ze onder leiding van Annemiek van der Ven.

Zaterdag 26 mei geven The Gents weer een concert in Kampen en brengen muziek ten gehore van onder andere Sweelinck, De Klerk en Manneke. Het concert wordt besloten met odes aan àndere vrouwen, met liedjes van bijvoorbeeld Frans Halsema en Jacques Brel.

Kaartjes €10,- via www.thegents.nl of €12,50 aan de kerk

Foto: Philip van de Bree via perfoto's thegents.nl

Datum & tijd
26 May 2018
20:00 - 21:30
Adres
Burgwalkerk
Burgwal 60
8261 EP Kampen
Contact
Geert Meijering
0630205651
http://www.thegents.nl
geertmeijering@gmail.com
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media