Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie organiseert regelmatig muziekconcoursen voor allerlei instrumenten. Op zaterdag 9 juni 2018 van 9.30 uur tot 17.00 uur vindt in de prachtige Bovenkerk in Kampen het 3e Quintus Orgelconcours plaats. Tijdens dit concours kunnen leerlingen tussen de 12 en 30 jaar van kunstinstellingen, muziekscholen en privé-docenten in binnen- en buitenland laten horen wat zij op het gebied van orgelspel in hun mars hebben.

Deelnemers spelen elk 2 originele orgelwerken en kiezen tussen het uitvoeren hiervan op het Reil koororgel en het wereldberoemde Hinsz orgel. De manier van uitvoeren (interpretatie) is belangrijker dan het niveau van de stukken. De vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Ab Weegenaar (stadsorganist Kampen), Dr. Wolf Kalipp (muziek- en cultuurwetenschapper te Hannover) en Sander van den Houden (organist Evangelisch Lutherse kerk Den Haag ). Tijdens de voorrondes worden 3 kandidaten geselecteerd die tijdens het finale concert om 15.30 uur spelen voor de 1e, 2e en 3e prijs. Verder is er om 15.00 uur een juryconcert gespeeld door Ab Weegenaar en Sander van den Houten. Vermeldenswaardig is dat er een jurylid uit Soest én een deelnemer uit Meinerzhagen (beide partnersteden van Kampen) aanwezig zijn. Belangstellenden kunnen kiezen voor een passe partout (gehele dag) voor € 7,50 of voor het jury- en het finaleconcert ad € 5.
Gedurende de dag zijn een aantal stands aanwezig op het gebied van bladmuziek voor orgel, cd’s met orgelmuziek en streekproducten. In de kerk en in het Quintusgebouw (op 200 meter afstand) kun je terecht voor een kopje koffie. Meer weten over het orgelconcours? Bel dan naar Quintus, telefoon 038-3371200 of kijk op www.quintuskampen.nl.
Datum & tijd
09 June 2018
09:00 - 17:00
Adres
Bovenkerk Kampen
Koornmarkt 28
8261 JX Kampen
Contact
Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie
0383371200

t.last@quintuskampen.nl
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media