Noël Haile is geboren in Eritrea Asmara. De interesse in kunst begon al op jonge leeftijd bij Noël. Op 6 of 7 jarige leeftijd kreeg hij een boek om te leren tekenen en verven en sindsdien is hij veel gaan tekenen. Het verbaast hem nog altijd hoe een schilderij gemaakt wordt of hoe een foto een foto wordt. Hij vind het mooi hoe die diepte met een flits zo gemaakt kan worden, of met een kwast op een doek een portret kan worden gemaakt en dat het dan zo lukt dat je je zelf in het kunstwerk kan herkennen.

Noël houdt van het zelf maken van kunst omdat hij dan, terwijl hij schildert, in een eigen wereld terecht komt. De schilderijen die Noël maakt laten zien dat Noël zich laat inspireren door kunstenaars als Salvador Dali, Jean Michel Basquiat, Bert haan, Egon Schiele e.t.c. Pas sinds zijn opname in Deventer maakte Noël kennis met acrylverf. Hier kreeg hij schilder les als therapie. Toen het weer beter met hem ging en hij terug mocht naar Kampen, ontmoette hij in de dagopvang van het RIBW Bert Haan. Noël was onder de indruk van de schilderijen van Bert Haan en vroeg Bert hem te helpen bij het ontwikkelen van zijn schilderkunst.

Via de activiteiten begeleiding kwam Noël in contact met Quintus Kampen en een jaar later volgde hij lessen bij de vrije academie in Nunspeet. Ook de lessen bij Quintus blijft Noël volgen.

Binnen atelier de Delta heeft Noël zijn eigen atelier waar hij vrij schildert. Van hieruit is Noël gevraagd om te komen exposeren bij de Sigaar. Hier zijn de schilderijen van Noël van in de weekeinden van 22 juni tot 7 juli te zien. Noël is dan zelf ook aanwezig en werkt live aan een nieuw schilderij dit proces word gefilmd door omroep IJsselmond. Tijdens de opening vrijdag 22 juni om 16.00 laat Noël nog een talent zien en horen. Iedereen is van harte welkom bij de bijzondere opening..
Datum & tijd
22 June 2018
16:00 - 18:00
Adres
De Sigaar
Botermarkt 3
8261 GR Kampen
Contact
Noël Haile
06 242 101 90
www.noelhaile.nl
noelhaile88@outlook.com
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media