Op donderdag 5 juli is het eerste concert van de wekelijkse zomerserie van de Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen. Gastorganist is de internationaal bekende musicus Sietze de Vries. Al vele jaren is hij een vaste en graag gehoorde gast in de Bovenkerk te Kampen. Sietze de Vries beschikt over een breed repertoire en daaruit speelt hij deze avond werken van Bach en Buxtehude en zal daarnaast, op beide orgels, uitgebreid improviseren.

Hij opent het concertseizoen op het beroemde Hinszorgel met een feestelijk praeludium en een prachtig koraal over het ‘Vater unser’ van Bach. Vervolgens zijn eerste improvisatie. Daarna daalt de organist af naar het koororgel om dan verder te gaan met werken van Buxtehude en een grootste slotimprovisatie. U kunt de organist via een beamer zien spelen op het hoofdorgel terwijl u bij het koororgel dichtbij het instrument kunt zitten. Met name tijdens de improvisaties is het interessant te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Vanaf 5 juli zijn er wekelijks orgelconcerten op donderdagavond. Er is een zeer afwisselende serie samengesteld welke wordt afgesloten met een verzoekprogramma door Jos van der Kooy op 30 augustus. Meer info over de concerten en het programma van 5 juli op www.debovenkerk.nl en www.facebook.com/concertcommissie.bovenkerkkampen/.

Donderdag 5 juli: concert Sietze de Vries. Kerk open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur.
Toegang: €10/€8/€6. Allen van harte welkom!
Datum & tijd
05 July 2018
20:00 - 21:00
Adres
Bovenkerk
Koornmarkt 28
8261 JX Kampen
Contact
Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen
038-3330216
www.debovenkerk.nl/orgelconcerten
orgelconcerten@debovenkerk.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media