De Doesburgse stadsorganist Wilbert Berendsen geeft donderdag 12 juli het tweede concert van de donderdagavondserie op de orgels van de Kamper Bovenkerk.
Op het koororgel speelt hij oude muziek uit Frankrijk, Spanje en Duitsland in respectievelijk werken van Marchand, Cabanilles en Tunder. U kunt de organist hierbij bijna letterlijk op de vingers kijken. De vele verschillende klankkleuren van het Reil orgel zullen zeker voorbij komen. Na de start op het koororgel vervolgt Wilbert Berendsen zijn concert op het hoofdorgel met werken van Muffat, Bach en een improvisatie. Van Bach hoort u de prachtige 4e trio sonate, een waar kunstwerk voor de organist vanwege de moeilijkheidsgraad. Daarnaast ook de bekende Toccata en fuga in F, één van de lievelingswerken van Wilbert Berendsen. Ook zal hij op verzoek van de Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen improviseren. Dit is één van de specialiteiten van de concertgever.

Wilbert Berendsen (1971) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij zijn diploma Uitvoerend musicus haalde. Daarnaast heeft hij diverse cursussen en opleidingen gedaan en heeft deelgenomen aan diverse concoursen waaronder Haarlem en het Orgelpark te Amsterdam. Momenteel studeert hij beiaard bij Frans Haagen. Hij geeft talloze concerten in Nederland en daarbuiten en is ook actief als dirigent. Tenslotte is hij ook lesgever en heeft met name speciale aandacht voor kinderen en jongeren om hen in aanraking te brengen met orgels en de muziek daarvoor. Deze veelzijdig getalenteerde musicus staat garant voor een afwisselend programma met louter hoogtepunten. Van harte welkom.

Donderdag 12 juli orgelconcert Wilbert Berendsen. Kerk open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur. Toegang €10/8/6,-
Datum & tijd
12 July 2018
20:00 - 21:00
Adres
Bovenkerk
Koornmarkt 28
8261 JX Kampen
Contact
Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen
038 3330216
www.debovenkerk.nl
orgelconcerten@debovenkerk.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen