Voor het vierde concert in de orgelserie op de donderdagavond heeft de Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen op donderdag 26 juli de talentvolle organist Jochem Schuurman uitgenodigd.

Jochem Schuurman (1989) is sinds najaar 2017 de nieuwe titulair organist van de Martinikerk te Franeker. Daar is hij de vaste bespeler van het historische Van Dam orgel uit 1842. Hij studeerde in 2013 cum laude af aan het Prins Claus Conservatorium als Master of Music. Een uitgebreid onderzoek naar de 'Nederlandse Orgelcultuur' maakte daar deel van uit.

Jochem Schuurman kreeg tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers. Vervolgens studeerde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Conservatorium te Groningen en verbleef hij een aantal maanden in Berlijn om aan de Universität der Künste lessen te volgen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Hij volgde masterclasses bij Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Edoardo Bellotti en Pieter Dirksen. Sinds 2016 wordt Jochem Schuurman gecoacht door zijn oud-docent Johan G. Koers. Van zijn coach en oud-docent speelt Jochem in dit concert het Deuxième Choral. Verder speelt Schuurman één van zijn lievelingswerken: de Toccata in F (BWV540/1) van Bach en besluit het concert in de stijl van deze tijd met de Finale uit 'Sonntagsmusik' van Peter Eben. Daarnaast nog een aantal Bach koralen en werk van Bruhns.

Tijdens zijn studie behaalt Jochem Schuurman in totaal negen prijzen op concoursen en na zijn studie wordt hem in december 2013 het 'Zilveren Viooltje', een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland, uitgereikt. In het juryrapport wordt hij geprezen om zijn veelzijdigheid, zijn overtuigende houding en zijn ondernemerschap. Er volgen meerdere concoursen, nationaal en internationaal met mooie resultaten en in mei 2017 wint hij de tweede prijs en de publieksprijs op het internationale César Franck-concours in Haarlem.
Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is Jochem Schuurman actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.

Veel informatie is te vinden op zijn site: www.jochemschuurman.nl. Daar is ook het interessante masteronderzoek over 'De Nederlandse Orgelcultuur' te lezen.

Allen van harte welkom! 

Donderdag 26 juli. Bovenkerk Kampen.
Aanvang; 20:00 uur, kerk open; 19:30 uur.
Toegang €10/8/6,-
Datum & tijd
26 July 2018
20:00 - 21:00
Adres
Bovenkerk
Koornmarkt 28
8261 JX Kampen
Contact
Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen
0383330216
www.debovenkerk.nl
orgelconcerten@debovenkerk.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media