Het seizoen begint weer dit weekend bij Filmhuis Kampen!

‘Utøya 22. juli’ is de 1e film dit seizoen. Deze film vertelt het heftige verhaal uit 2011 over de aanslagen door Breivik tijdens een zomerkamp van jongeren op het eiland Utøya in Noorwegen.

Eén van de grootste krachten van de film is het gebruik van suggestie. Het overgrote deel van Breiviks gruweldaden wordt niet letterlijk getoond. Met het zeer indrukwekkende ‘Utøya 22. juli’ brengt regisseur Erik Poppe de aandacht terug naar de verschrikkingen van die dag, en laat hij ons in één zenuwslopende take zien, wat niet te beschrijven valt. De film opent met een bewakingsopname van de explosie in Oslo en gaat vrijwel meteen over naar het eiland. Aan de rand van een dicht bos pakt de camera de achttienjarige Kaja op, om haar vervolgens niet meer uit het oog te verliezen. We volgen haar naar haar tent terwijl zij met haar moeder belt, die bezorgd is na de aanslag in Oslo. Kaja stelt haar gerust: Utøya is misschien wel de veiligste plek om op dat moment te zijn.

Met effectief gebruik van middelen en met respect voor de slachtoffers is Erik Poppe met Utøya 22. juli erin geslaagd om een inktzwarte pagina uit de Noorse geschiedenis op zeer aangrijpende wijze te vertellen. Doordat de aandacht volledig naar de slachtoffers uitgaat, wordt de impact van Breiviks verschrikkelijke terreurdaad alleen maar groter.

Kaartjes a 8,- zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Stadsgehoorzaal Kampen. Deze film heeft een pauze van 15 minuten.
Meer info: www.filmhuiskampen.nl
Datum & tijd
21 September 2018
20:15 - 22:15
Adres
Filmhuis Kampen
Burgwal 84
8261 ES Kampen
Contact
Annemarie Cilon
038-3317373
www.filmhuiskampen.nl
pr@filmhuiskampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media